stoetbakkendag
-2016 (foto's)
-2016
-2015 (foto's) 1
-2015
-2014 (foto's) 1
-2014 (foto's) 2
-2014
-2013 (foto's)
-2013
-2012 (foto's)
-2012

-2011 (foto's)
-2011

-2010 (foto's)
-2010
-2009
-foto's 2009
-2008
-(foto's)
-25 jr. stoetbakken
-2006
-2005

-2004 (foto's)

Stoetbakkenloop

-2008
-2006
-2005
-2004 (foto's)

BESTUUR PLAATSELIJK BELANG NOORDBARGE  2010
Hallo Noordbargers
Programma stoetbakkendag 2010
Beste Noordbargers
Zangkoor Noordbarge
Nieuwbouw stoetbakoven
Eier zuken en neutienschieten
Zeskamp in Zuidbarge
Oproep voor ruimte
Motortoertocht


BESTUUR PLAATSELIJK BELANG NOORDBARGE 2009


BESTUUR PLAATSELIJK BELANG NOORDBARGE 2010
www.noordbarge.info

VOORZITTER
Onno te Nuyl
Hogewandweg 2
tenuyl@planet.nl 
tel. 616924


PENNINGMEESTER
Annemarie Zieck
Het Groene Loo 8
Zieck000@wxs.nl 
tel. 615745


SECRETARIS
Kirstin Meringa
Bargerkampenweg 20
h.essing@freeler.nl 
tel. 653983


LEDEN
tel. 626514
Petra Schuler
Huizingsbrinkweg 24

petra_hoogeveen@hotmail.com 

tel. 352397

Henk Hadders
Huizingbrinkweg 47
h.hadders@hetnet.nl
tel. 612994

Wea Nijhoff
Huizingsbrinkweg 41
wea_nijhoff@hotmail.com 
tel. 658758

Henk Nijkamp
Bargerkampenweg 39
nijkamphg@hetnet.nl 

terug

HALLO NOORDBARGERS

SAMEN-LEVEN

Dit jaar organiseren we in Noordbarge het Stoetbakken voor de 27ste keer. Toch wel heel bijzonder om in ons dorp zon traditie te hebben. Met alle Noordbargers en door alle Noordbargers.

Gelukkig doen veel Noordbargers al heel lang mee: Chapeau. Het afgelopen jaar hebben we veel nieuwe inwoners mogen begroeten. Voor hen is het mogelijk de eerste keer dat ze mee gaan doen, wij hopen het van harte. Iets anders bedenken, wat leuk is en zinvol bijdraagt aan het belang van Noordbarge en onze inwoners. Dat is niet zo eenvoudig. Maar het gaat om het Stoetbakken en de gezelligheid daar om heen.

Het gaat er om dat we samen-leven in Noordbarge en dat vraagt van iedere inwoner, jong of oud, een bijdrage. Bijna iedereen is lid van Plaatselijk Belang Noordbarge. Velen komen naar het Stoetbakken en hebben meegedaan met het neutschieten en eierzuken met Pasen en de zeskamp op Koninginnedag in Zuidbarge. Alle lof voor de deelnemers.

Het afgelopen jaar bleek dat onze stoetbakoven op de Brink op zn laatste benen liep. De bakkers adviseerden om niet meer te repareren, maar gewoon een nieuwe oven te bouwen. Zo gezegd en zo zijn we bezig gegaan. Uit een historisch boek bleek hoe zon oven er echt moet uitzien, een beetje andere vorm en een beetje groter voor meer broden. En aangepast aan de arbo-richtlijnen voor de bakkers. Op Stoetbakkendag zal de nieuwe oven gereed zijn en kan deze na het pannenbier worden ingewijd.

Vrijdagavond 11 juni is er een openbaar optreden van het Noordbarger Zangkoor op de Brink.

Zaterdag 12 juni organiseren we voor de 27ste maal de gehele dag de Stoetbakkendag. Beginnend met een ontbijt voor alle Noordbargers. Er is ruim voldoende ingekocht. Vers brood komt zo uit de oven.

Het bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge roept alle inwoners op om deel te nemen aan zoveel mogelijk activiteiten om met elkaar Noordbarge leefbaar te houden voor de toekomst.

Onno te Nuyl KOMT ALLEN UW DEELNAME IS GEWENST

 

Onno te Nuyl
Voorzitter

terug

PROGRAMMA STOETBAKKENDAG 2010

7.00 Herauten wekken de bevolking

8.00 Ontbijt voor medewerkers

8.30 - 9.30 Ontbijt voor alle inwoners van Noordbarge

10.00 Opening door Onno te Nuyl voorzitter Plaatselijk Belang

11.00 -16.00 Optreden van Magic Kamal, de bekende close-up magician en illusionist die u zal verbazen met werkelijkheid en illusie voor kinderen en volwassenen.
Doorlopend broodbakken in de nieuwe stoetbakoven.
Doorlopende activiteiten voor kinderen en activiteiten bij alle kramen rond de Brink.

13.30 Spectaculair programma waarin weer zal worden gestreden tussen Urk en Darp om de Noordbarger Bokaal. Zie het artikel in dit programmaboekje

17.00 Einde stoetbakkendag + opruimen

Verder kunnen de kinderen weer genieten van de draaimolen,
geschminkt worden, knutselen en kinderen tot 15 jaar op het springkussen!
ALLEMAAL GRATIS!

Roelof Steenbergen zal ons weer op de hoogte houden
van de evenementen!
De evaluatie is woensdag 7 juli om 19.30 uur in de boerderij.

 

terug

BESTE NOORDBARGERS

Middagprogramma Noordbarger Bokaal --- Beste Noordbargers

Als jullie in je eigen buurt goed opletten, dan hebben jullie vast wel meegekregen, dat zo hier en daar verschillende mensen al weer druk bezig zijn om in een goede conditie te komen voor het stoetbakfeest op 12 juni a.s. En deze conditie hoeft niet alleen lichamelijk te zijn, maar ook geestelijk moeten de medespelers voor de spelen in goede vorm zijn. Want ook dit jaar laten we de beide delen van ons dorp weer tegen elkaar spelen. Dus het wordt weer Darp tegen Urk. Vorig jaar ging de geweldige grote beker mee naar Urk. En er is hen alles aan gelegen om de beker daar in elk geval nog een jaar te houden, maar de mensen van Darp zullen alles op alles zetten de beker naar die kant van het kanaal te halen. En is het niet prachtig om deze vorm van gezonde rivaliteit in je dorp te hebben. Dat is toch puur genieten.
Waar we als organisatie natuurlijk ook heel erg blij mee zijn is het feit, dat de vaste coaches van de ploegen nog weer een jaar hun beste beentje hebben voor gezet om ploegen op de been te brengen.
Wij weten zeker, dat er dit jaar heel veel te genieten valt voor het publiek, want we hebben spelen gehuurd, die zo spectaculair zijn, dat menig organiserend dorp de vingers er aan af zou likken. We zijn er dan ook heel erg trots op, dat we de attributen waar de spelen mee, en op gespeeld moeten worden naar Npord-Barge kunnen halen. Het kost wel een paar lieve Euros, en we zijn dan ook een klein beetje over onze begroting gekomen, maar het bestuur van Plaatselijk Belang was zo hulpvaardig om ons bij te springen, waarvoor wij hen natuurlijk erg dankbaar zijn.
Wat het precies gaat worden, en welke attributen er komen, dat vertel ik nog niet, dat willen we nog geheim houden, maar dat het groots gaat worden verzeker ik jullie.
Dan hebben we nog een tweede bijzonderheid op de spelen van dit jaar. We hadden met het bestuur afgesproken, dat er demonstraties zouden komen, in een vorm zoals de vorige keer met de motortrials. Maar de demonstraties die we voor ogen hadden is niet gelukt, en dat had vooral met geld te maken. Wat we wel voor elkaar konden krijgen, was een artiest naar de spelen halen. En uiteindelijk is het toch ook zo, dat een demonstratie ook uit zingen kan bestaan. Je kunt als artiest ook aan het publiek laten zien en horen wat je allemaal met de menselijke stem kunt doen. De bedoeling is, dat onze beide ploegen door de artiest in zijn show, in zijn optreden worden betrokken. In welke vorm? Ook dat blijft nog een poosje geheim. Zo zien jullie maar, er blijven voldoende vraagtekens over. Maar dat moet ook, want daar worden de spelen alleen maar spannender door.
Als alle Noordbargers eens konden zien en konden ervaren hoeveel energie het kost, en hoeveel tijd de verschillende mensen (en dat zijn er heel veel) er in stoppen om dit allemaal mogelijk te maken, dan zou er op de dag van de stoetbakdag niet een inwoner buiten ons dorp zijn, dan zou iedereen langs de lijn staan om de mensen uit hun buurt aan te moedigen. Want denk er aan, mensen die dit allemaal mogelijk maken doen het niet voor hun zelf, maar ze doen het speciaal voor de andere inwoners, en ook voor al die andere mensen die hier naar toe komen om het stoetbakfeest met ons mee te vieren. We hopen elkaar te zien op 12 juni.

Namens de organisatie,
Roelof Steenbergen.
 

terug
 

ZANGKOOR NOORDBARGE

ZOMERAVONDCONCERT ZANGKOOR NOORDBARGE

Het Zangkoor Noordbarge organiseert op vrijdag 11 juni 2010 in het kader van Stoetbakkendag voor de derde keer een Zomeravondconcert op de Brink in Noordbarge

bij de stoetbakoven. Het Noordbarger Zangkoor treedt zelf twee keer op. Het geheel onderleiding van dirigent Henk van Os.

Kom en luister naar oude bekende en nieuwe liedjes. Als verrassing is er ook een gastoptreden van een bekende artiest uit de regio.

Het geheel begint vanaf 19.00 uur op de Brink aan de Huizingsbrinkweg. Op een prachtige zomeravond belooft het weer een gezellige avond te worden

Toegang gratis, iedereen is van harte welkom.

terug


NIEUWBOUW STOETBAKOVEN

Na de stoetbakoven zeker 26 keer gebruikt te hebben op ons dorpsfeest is deze aan vernieuwing toe. Repareren was geen optie, dat hadden we al eerder gedaan. In overleg met onze bakkers is een ontwerp gemaakt en zijn Noordbarger kerels aan de slag gegaan met graven, betonstorten, metselen en afbreken.
Een enorme put werk die verzet wordt in de aanloop tot ons stoetbakkenfeest.

terug

EIER ZUKEN EN NEUTIENSCHIETEN

Op tweede Paasdag 2010 was het prachtig mooi weer om dit traditionele spel te spelen.
Op het plein bij de Boerderij was het niet nodig eerst sneeuw te schuiven en konden we de banen tekenen. Om 11 uur begon het zelfs warm te worden in de zon bij een strak blauwe hemel. Er waren weer meer dan vijf en zeventig eieren verstopt door de Noordbarger paashaas bij de Boerderij. Met mandjes stonden meer dan twintig kinderen op het startsein te wachten. Daarna was het zoeken en ieder vond wel ergens een ei en was erg blij. En in deze zoekwedstrijd was er voor iedereen en prijs: een chocolade paashaas.

Na het zoeken van de eieren konden de kinderen neutienschieten. De volwassenen uit Noordbarge waren daar al in de volle zon mee begonnen en lieten zich de koffie met paasbrood en roomboter goed smaken. Met een hartversterking uit kleine glaasjes was het makkelijk de temperatuur hoog en de stemming er in te houden. t Was gezellig om met wel bijna honderd Noordbargers, jong en oud, bezig te zijn op deze tweede Paasochtend. Het was een mooie en warme ochtend voor neutienschieten in een reeks van jaren.

terug

ZESKAMP IN ZUIDBARGE

Koninginnedag 30 april 2010 Zeskamp in Zuidbarge

Het was een zeer geslaagde dag! Ook al begon het erg nat. De zon kwam er wel vaak genoeg door. Ik heb meegedaan aan de rodeostier en aan het skilopen. De rodeostier vloog ik al gauw van af en bij het skilopen ging het ook wat stroef. Maar daarnaast was het gewoon ouderwets: gezellig!.
Paulien Kiers

De dag begon al goed met een trekkertocht naar Zuidbarge. Ik heb meegedaan aan de rodeostier, biervattillen en zakslaan boven de waterbak. Ik vond het heel erg leuk en gezellig. Ondanks de regen was het een erg geslaagde dag naar mijn mening.
Michelle Homans

We verzamelden ons bij de brink en gingen met trekker en wagen heen. We hebben alle spelen meegedaan en iedereen heeft goed zijn best gedaan ondanks dat we 4e geworden zijn. Maar het was echt super.
Henk Mennik

Mooie tocht er heen met een versierde trekker en wagen. Leuke spellen, veel gezelligheid. Helaas geen podiumplek, maar het was leuk om mee te doen.
Gerie Nijhof

Het was een hele mooie dag en gelukkig was het de hele middag droog. En er waren mooie spelletjes. Voor iedereen in Noord Barge een aanrader om ook een keer mee te doen.
Rick Nijhof

Een natte heenreis met trekker en kar. Even wat onzin vertellen tijdens het interview met radio Emmen. Stoere spellen waaronder rodeostier, biervatrace en zakslaan. Ook minder stoere spelletjes.
Biertje in de tent, proost!
Jan Mennik

Een gezellige dag en voor herhaling vatbaar.
Henk Essing

Geslaagd sportevenement. In sportief opzicht moeten we komend jaar in trainingskamp zodat we na afloop met de bokaal huiswaarts kunnen keren. We hebben het in ons!!
Willem Braam

Gezellige dag samen. Noordbarge heeft zich van haar sportieve kant laten zien! En wat waren die biervaten zwaar!
Kirstin Meringa

Ben niet nat geworden met zakslaan. Had een goede voorganger in Henk. Later op de dag werden we nat van binnen.
Roelf Prummel

Het team was vol enthousiasme en zeer gemotiveerd. Zelfs zo dat ze volgend jaar op trainingskamp willen. We hebben het gelukkig de hele middag droog gehouden. De spelletjes vielen zowel bij de teams als bij het publiek goed in de smaak en de stemming zat er goed in.
We zijn als 4e geindigd maar de ploeg is zeer gemotiveerd om volgend jaar hoger te eindigen. Daar gaan we dan ook ons best voor doen. Mochten er meer liefhebbers zijn dan horen we dat uiteraard graag. Noteer 30 april 2011 maar vast in de agenda.
Tevens willen wij langs deze weg Jan Kootstra hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de shirts.
Rika Prummel, coach

terug

OPROEP VOOR RUIMTE

Het bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge heeft dringend behoefte aan opslagruimte voor een aantal attributen dat jaarlijks wordt gebruikt onder andere bij het Stoetbakken. Het gaat in het bijzonder voor het onderdak brengen van onze stoetbakkraam en bijvoorbeeld de schiettent. Ruimte liefst in de buurt van de Brink anders wordt het jaarlijks zoveel transportwerk.

Wie van U heeft enige ruimte beschikbaar en is bereid om onderdak te bieden aan de spullen die we samen nodig hebben en gebruiken.

Toon Uw bereidheid en laat het weten bij onze bestuursleden of bel Onno te Nuyl 616924

terug

MOTORTOERTOCHT

zaterdag 4 september

Vertrek : 11.00 uur De Brink, Noordbarge
Kosten : 10,-

Opgeven bij;
* Johan Kleine-Deters tel : 0591- 613723
* Emile Hoogeveen tel : 0591- 628275
* Jan Betting tel : 0591- 642242

Voor degenen die geen motor hebben en een keer achterop mee willen is er vast wel iets te regelen. Neem daarvoor contact op met een van de organisatoren.