stoetbakkendag
-2016 (foto's)
-2016
-2015 (foto's) 1
-2015
-2014 (foto's) 1
-2014 (foto's) 2
-2014
-2013 (foto's)
-2013
-2012 (foto's)
-2012

-2011 (foto's)
-2011

-2010 (foto's)
-2010
-2009
-foto's 2009
-2008
-(foto's)
-25 jr. stoetbakken
-2006
-2005

-2004 (foto's)

Stoetbakkenloop

-2008
-2006
-2005
-2004 (foto's)

BESTUUR PLAATSELIJK BELANG NOORDBARGE  2011
Meedoen met stoetbakken
Programma stoetbakkendag 2011
Spellen in de middag
Zangkoor Noordbarge
Inloop Ten Cate
Eier zuken en neutienschieten
Koninginnedag 2011
Zeskamp in Zuidbarge
Oproep voor ruimte
AED in Noordbarge
Beplanting Ermerweg
Motortoertocht


BESTUUR PLAATSELIJK BELANG NOORDBARGE 2010


BESTUUR PLAATSELIJK BELANG NOORDBARGE 2010
www.noordbarge.info

VOORZITTER
Onno te Nuyl
Hogewandweg 2
tenuyl@planet.nl 
tel. 616924

SECRETARIS
Kirstin Meringa
Bargerkampenweg 20
h.essing@freeler.nl 
tel. 653983

LEDEN

Petra Schuler
Huizingsbrinkweg 24
tel. 626514
petra_hoogeveen@hotmail.com 

Henk Hadders
Huizingbrinkweg 47
tel. 352397
h.hadders@hetnet.nl

Wea Nijhoff
Huizingsbrinkweg 41
tel. 612994
wea_nijhoff@hotmail.com

Henk Nijkamp
Bargerkampenweg 39
tel. 658758
nijkamphg@hetnet.nl 

Carolien Zwarts
Ermerweg 86
tel. 614815
czwartssies@home.nl 

terug

Meedoen met stoetbakken

MEEDOEN MET STOETBAKKEN

Dit jaar organiseren we in Noordbarge het Stoetbakken voor de 28ste keer. Toch wel heel bijzonder om in ons dorp zo’n traditie te hebben. Met alle Noordbargers en door alle Noordbargers.

Gelukkig doen veel Noordbargers al heel lang mee: Chapeau. Het afgelopen jaar hebben we veel nieuwe inwoners mogen begroeten. Voor hen is het mogelijk de eerste keer dat ze mee gaan doen, wij hopen het van harte. Deze dag gaat het om het Stoetbakken en de gezelligheid daar om heen, met kramen en spellen en lekkere happen.

Dit is iets anders dan een inloopmiddag voor het nieuwe bestemmingsplan, waar velen hun licht kwamen opsteken.

Het gaat er om dat we samen-leven in Noordbarge en dat vraagt van iedere inwoner, jong of oud, een bijdrage. Bijna iedereen is lid van Plaatselijk Belang Noordbarge. Velen komen naar het Stoetbakken en hebben meegedaan met het neutien schieten en eier zuken met Pasen en de zeskamp op Koninginnedag in Zuidbarge. Alle lof voor de deelnemers. Noordbarge kampioen.

Vrijdagavond 10 juni is er een openbaar optreden van het Noordbarger Zangkoor op de Brink.

Zaterdag 11 juni organiseren we voor de 28ste maal de gehele dag de Stoetbakkendag. Beginnend met een ontbijt voor alle Noordbargers. Er is ruim voldoende ingekocht. Vers brood komt zo uit de oven.

Op zondag 19 juni organiseren Noordbargers het kleine dorpen voetbaltoernooi, een spektakel van je welste waaraan ruim tien dorpen deelnemen, dit jaar in Noordbarge

Het bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge roept alle inwoners op om deel te nemen aan zoveel mogelijk activiteiten om met elkaar Noordbarge leefbaar te houden voor de toekomst.

Onno te Nuyl KOMT ALLEN UW DEELNAME IS GEWENST
Voorzitter

 

Onno te Nuyl
Voorzitter

terug

PROGRAMMA STOETBAKKENDAG 2011

7.00 Herauten wekken de bevolking
8.00 Ontbijt voor medewerkers
8.30 - 9.30 Ontbijt voor alle inwoners van Noordbarge
10.00 Opening door Onno te Nuyl, voorzitter Plaatselijk Belang
11.00 -16.00 Optreden van Magic Kamal, de bekende close-up magician en illusionist die u zal verbazen met werkelijkheid en illusie voor kinderen en volwassenen.
Doorlopend broodbakken in de stoetbakoven.
Doorlopende activiteiten voor kinderen en activiteiten bij alle kramen rond de Brink.

13.30 Spectaculair programma waarin weer zal worden gestreden tussen Urk en Darp om de Noordbarger Bokaal. Zie het artikel in dit programmaboekje

17.00 Einde stoetbakkendag + opruimen

Verder kunnen de kinderen weer genieten van de draaimolen,
geschminkt worden, knutselen en kinderen tot 15 jaar op het springkussen!
ALLEMAAL GRATIS!
Roelof Steenbergen zal ons weer op de hoogte houden
van de evenementen!
De evaluatie is woensdag 15 juni om 19.30 uur in de boerderij.
 

terug

Spellen in de middag

Beste inwoners van Noord-Barge.

Als het stoetbakfeest is afgelopen, denken wij meestal:”We gaan zo snel mogelijk aan de slag met nieuwe ideeën voor het volgende jaar”, maar deze gedachte wordt dan ook steeds weer voor ons uit geschoven. En toch in het begin van het jaar begint het wel al weer te kriebelen, want er moet weer een wedstrijd tussen Darp en Urk komen, de grote wisselbeker moet weer bevochten worden. En als we de spelen willen organiseren, moet er in de eerste plaats een thema worden bedacht. En dan, zo op eens,…. Je hoort iets, je ziet iets of je praat met iemand, en dan schiet je iets te binnen,: dat kan het worden. Het eerste wat ik dan doe is een telefoontje plegen naar mijn vaste partner in deze organisatie, Jan Jeuring. Jan en ik zijn bij elkaar gaan zitten om eerst in klein comité de zaak door te spreken. Daarna wordt een vergadering belegd met de coaches van de beide groepen erbij. En pas dan kan alles uitgewerkt worden. Dat we beginnen met de coaches erbij is heel belangrijk, want dan weet iedereen vanaf het begin wat er gaat gebeuren, en men kan meehelpen om alles bij te sturen in verband met de mogelijkheden, en onmogelijkheden in de buurt.

En nu zult U zich afvragen, wat is dan nu dat thema. We zullen het verklappen. Dit jaar willen we proberen alle spelletjes en alles er omheen in de Westernsfeer te krijgen. U weet wel cowboys, stieren, snelle paarden enz. enz.
Ik hoop dat er ook zo veel mogelijk deelnemers komen met grote cowboyhoeden op, want alleen al het gezicht, het mooie plaatje, verhoogt de sfeer op dit gebied.
Op het moment dat ik dit schrijf zijn we nog in onderhandeling met een line-dance-groep, om hier demonstraties te geven. Ook zijn we nog bezig met iemand die een demonstratie kan geven op zo’n heel snel en wendbaar paard, om hier dan een demonstratie te geven in Western-riding. En natuurlijk zullen onze spelen dan ook allemaal aangepast worden in die sfeer.

Maar het grote nadeel is altijd dat je met demonstraties afhankelijk bent van derden, en dan gaat het erom, komen ze wel, komen ze niet, duimen draaien en afwachten is het enige wat we dan kunnen doen.
We zijn al druk bezig in onze eigen schuur om dingen te maken, die we nodig hebben bij de spelen. Want we moeten ook veel zelf maken, anders kunnen we het wel vergeten.

Er zijn grote attractie-verhuur-bedrijven, waar je allerhande mooie attributen kunt huren. En natuurlijk doen we dat ook wel voor een paar zaken erbij, die we niet zelf kunnen maken, en die er wel voor zorgen dat het spectaculair wordt. Dus je moet wel naar deze verhuurbedrijven. Wij doen al jaren zaken met het bedrijf in Beilen. Echter alles wat we er graag bij willen hebben is zo verschrikkelijk duur geworden, dat we onmiddellijk ook andere bedrijven op de computer gingen nakijken. Dan blijkt dat er maar heel weinig verschil in prijzen zit. Dus overal schrikbarend duur, net of ze onderling afspraken maken.

We hopen natuurlijk dat al onze inspanningen niet voor niets zijn, en dat we daarom weer twee enthousiaste groepen met deelnemers aan de start krijgen. Maar natuurlijk moeten we er ook publiek bij hebben, want een wedstrijd spelen (of een show opvoeren) zonder publiek is veel erger dan een ei eten zonder zout.
Daarom: Wij doen ons uiterste best om iets te maken waar het publiek van kan genieten. U woont met elkaar in Noord-Barge, en dat betekent dat men op die tweede zaterdag van juni gewoon op de brink of weide hoort te zijn.
Wij hopen en rekenen met elkaar weer op een gezellige stoetbakdag.

Namens de spelencommissie

terug
 

ZANGKOOR NOORDBARGE


OP VRIJDAGAVOND 10 JUNI 2011
DE AVOND VOOR STOETBAKKENDAG ORGANISEERT
HET ZANGKOOR VAN NOORDBARGE VOOR ALWEER DE
VIERDE KEER EEN ZOMERAVONDCONCERT

AANVANG 19.30 UUR OP DE BRINK AAN DE
HUIZINGSBRINKWEG BIJ DE OVEN
KOM ALLEMAAL EN GENIET VAN ONZE
OUDE BEKENDE EN NIEUWE LIEDJES

KOFFIE EN DERGELIJKE IS AANWEZIG
 

terug

nloop ten cate

Iedere eerste zaterdag van de maand (na het papierophalen) is er een inloop bij Ten Cate voor alle Noordbargers.

Dan is er gelegenheid van 17.00 tot 19.00 uur om met elkaar de laatste nieuwtjes te bespreken.

Opgave is niet nodig, kom gewoon voor deze ontmoeting.

Voor info Marian Paas telefoon 612251
 


EIER ZUKEN EN NEUTIENSCHIETEN

Op tweede Paasdag 2011 was het prachtig mooi weer om dit traditionele spel te spelen.

Om 11 uur begon het zelfs warm te worden in de zon bij een strak blauwe hemel. Er waren weer meer dan vijf en zeventig eieren verstopt door de Noordbarger paashaas bij de Boerderij. Met mandjes stonden meer dan vijf en twintig kinderen op het startsein te wachten. Daarna was het zoeken en ieder vond wel ergens een ei en was erg blij. En… in deze zoekwedstrijd was er voor iedereen en prijs: een chocolade paashaas. 

Na het zoeken van de eieren konden de kinderen neutien schieten. De volwassenen uit Noordbarge waren daar al in de volle zon mee begonnen en lieten zich de koffie met paasbrood en roomboter goed smaken. Met een hartversterking uit kleine glaasjes was het makkelijk de spieren los en de stemming er in te houden. ’t Was gezellig om met wel bijna honderd Noordbargers, jong en oud, bezig te zijn op deze tweede Paasochtend. Het was een mooie en warme ochtend voor neutien schieten in de reeks van jaren.

Spelregels:

Eerst wordt een streep getrokken met om de 10cm een dwarsstreepje. Op de snijpunten worden noten gelegd. Vanaf de meet probeert men met een kogel langs de rij noten de achterste noot of (aaneengesloten) noten weg te schieten. Dun. Lukt dat, dan mag men de noten behouden. Schiet men noten uit het midden, dik, dan moet men er evenveel noten bijzetten. Schiet men dik en dun, dan blijft alles zoals het was.

terug

Koninginnedag 2011 in Zuidbarge, Noordbarge kampioen.

In Zuidbarge hebben ze een echte Oranjevereniging. De omliggende dorpen en wijken uitgenodigd deel te nemen aan een zeskamp, zoals de afgelopen jaren. Onder leiding van onze captain Rika Prummel is een enthousiast team uit Noordbarge samengesteld en dat heeft veel geoefend. Met de trekker en de nieuwe kiep is het ’s morgens naar Zuidbarge vertrokken. Op een zon overgoten terrein waren de spellen opgesteld en werd gestreden om de regionale eer. Noordbarge is heeft gewonnen in de zeskamp. Ook dit was een mooi initiatief om met elkaar de banden aan te halen en ons als Noordbarge van de beste kant te laten zien.
 

 

ZESKAMP IN ZUIDBARGE

Koninginnedag 30 april 2011 Zeskamp in Zuidbarge

Een goed begin is het halve werk! En dat is gebleken vandaag. We hebben namelijk gewonnen. Twee teams waren helaas afgevallen, maar ja, meer kans voor ons natuurlijk!. We hadden een erg goed team, en volgend jaar weer natuurlijk. Het is echt de moeite waard om met zo’n gezellige dag mee te doen!.
Nu alleen nog Stoetbakken! De overwinning gaat naar Urk natuurlijk.
Tot volgend jaar
Paulien Kiers

Het was een super mooie dag. We hebben veel plezier gehad en we hebben goed ons best gedaan.
Henk Mennik

Het was een mooie dag, super weer er bij en een gezellig team. Gelukkig hebben wij de beker gewonnen.
Wil je mee doen volgend jaar: Geef je op bij Rika Prummel.
Gerie Nijhof

Het was een gezellige dag, en het resultaat was ook goed.
Rick Nijhof

“Kat in een bakkie”: 1e prijs (wel gedeeltelijk).
Volgend jaar hebben we alle Noord-Bargers nodig om de beker te verdedigen.
Komt allen!!
Jan Mennik

Super veel plezier en lol gehad. Jammer van die gedeelte 1e plek.
Sjoerd Waalkens

Zeskamp in Zuidbarge; een schitterende dag met als uitkomst de wisselbeker!.
Volgend jaar gaan we hem verdedigen met dit team, wat zeker weer succesvol zal zijn.
Willem Braam

Het was een zeer geslaagde dag en volgend jaar worden we weer 1e.
Yvette

We zijn nog steeds eenzame vrijgezellen met zoveel mooie vrouwen om ons heen vandaag.
Verder hebben we genoten van de wijze van omgang met de teams, heel sportief in omgang. We zijn erg gelukkig en emotioneel geraakt dat we vandaag hebben gewonnen. We hopen het volgend jaar weer zo te kunnen afsluiten.
Het was een waar genoegen!!
Gert-Jan Nijhof en Bert Mennik

Gezellig op weg met de trekker en wagen, begin van een goeie teamspirit! In Zuid-Barge op dat moment nog erg dood, maar na lang wachten startte om 13.15 uur het 4-kamp. En wonder boven wonder halen we ook nog eens de 1e prijs binnen! Tja, sommige teams dronken met die warmte wat borrels en dan verzuur je sneller.
Wij hebben het top gehad met dit team!!
Toppers!!!
Rianne Prummel

Zuidbarge had er veel werk van gemaakt. Ik vond het spelletje met de hooiberg het leukst. Daar moest je tegen omhoog klimmen en dan de jonkvrouw bevrijden. Hopelijk houden we volgend jaar de beker.
Bas Homans

We hadden een geweldige dag.
Alleen al vanwege het weer kon het niet kapot.
We hadden een succesvolle start met ons team. Sportief, krachtig, sociaal en ook nog in het bezit van een dosis humor. Ze hebben zich er geweldig voor ingezet en werden uiteraard ook aangemoedigd vanaf de kant door een schare aan o.a. Noord-Bargers. Na afloop van het zeskamp waren we natuurlijk met smart aan het wachten op de uitslag.
Team Noord-Barge o.l.v. ondergetekende en Team Zuid-Barge o.l.v. Rik Ziengs werden allebei 1e met 30 punten.
Ons team mocht de trofee + wisselbeker in ontvangst nemen. En, na dat Jan de Vin, onze geweldige superfotograaf, ons vast had gelegd voor het archief zei ik tegen de scheidsrechtersploeg dat team Zuid-Barge ook even de wisselbeker in ontvangst moest nemen. Uiteraard zijn de beide winnende teams ook op de foto gezet. En na een gezellige 3e helft zijn wij weer huiswaarts gekeerd met trekker en wagen en zijn goed uitgezwaaid door team Zuid-Barge.
Bij binnenkomst in Noord-Barge stond er op de brink een ontvangstcomité, geleid door onze voorzitter, Onno te Nuyl, en onze Noord-Barger supporters ons op te wachten. Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen werd de champagne door de voorzitter ontkurkt en zo is deze geweldige dag gezellig geëindigd op de stoetbakbrink.
Uiteraard willen we naast het bestuur van Plaatselijk Belang ook onze dank uitspreken aan onze sponsor, Bert Homans, niet alleen voor zijn inbreng in de shirts maar ook voor de bijdrage welke wij mochten ontvangen voor de barbecue in mei. Laten we hopen dat de weergoden ons met de barbecue dan ook goed gezind zijn.
Noord-Bargers: noteer in je agenda alvast 30 april 2012. Dan zullen we met elkaar als team proberen om de beker te verdedigen. Diegenen die mee willen doen kunnen zich uiteraard bij mij aanmelden tot uiterlijk 15 maart 2012.
Rika Prummel, coach
 

terug

OPROEP VOOR RUIMTE

Het bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge heeft dringend behoefte aan opslagruimte voor een aantal attributen dat jaarlijks wordt gebruikt onder andere bij het Stoetbakken. Het gaat in het bijzonder voor het onderdak brengen van onze stoetbakkraam en bijvoorbeeld de schiettent. Ruimte liefst in de buurt van de Brink anders wordt het jaarlijks zoveel transportwerk.

Wie van U heeft enige ruimte beschikbaar en is bereid om onderdak te bieden aan de spullen die we samen nodig hebben en gebruiken.

Toon Uw bereidheid en laat het weten bij onze bestuursleden of bel Onno te Nuyl 616924
 

terug

AED in Noordbarge en oproep voor het volgen van de cursus reanimatie.

Gezondheid is wel het belangrijkste wat een mens zich kan wensen. Maar je hebt dat niet altijd in eigen hand. Het kan zomaar anders gaan. Hartritmestoornis is zo iets. Dan is hulp snel nodig. 112 bellen en hopen dat de ambulance er snel is. Een AED beschikbaar hebben met snel deskundige reanimatie is wenselijk. Met hulp van de gemeente Emmen is het mogelijk een aantal AED’s aan te schaffen in er voor te zorgen dat deze beschikbaar zijn bij evenementen en op andere plaatsen in Noordbarge. We doen een OPROEP aan Noordbargers die een cursus reanimatie willen volgen. Geef je op bij Wea Nijhoff, Huizingsbrinkweg 41, telefoon 612994. Zo doen we dat in Noordbarge, elkaar helpen in voor- en tegenspoed.
GEEF JE OP VOOR REANIMATIE
 

Beplanting Ermerweg

Het idee van Wiecher Jonkers om met de beschikbaar gestelde Vogelaargelden de omgeving van de Ermerweg over het Oranjekanaal op te knappen is uitgevoerd. Het plan was op de Nieuwjaarbijeenkomst gepresenteerd door Annemiek van AOC Terra. Een enorme put werk is verzet en nu kan de beplanting uitgroeien..

 

 

MOTORTOERTOCHT

zaterdag 10 september

Vertrek : 11.00 uur De Brink, Noordbarge
Kosten : € 10,-

Opgeven bij;
* Johan Kleine-Deters tel : 0591- 613723
* Emile Hoogeveen tel : 0591- 628275
* Jan Betting tel : 0591- 642242

Voor degenen die geen motor hebben en een keer achterop mee willen is er vast wel iets te regelen. Neem daarvoor contact op met een van de organisatoren.