stoetbakkendag
-2016 (foto's)
-2016
-2015 (foto's) 1
-2015
-2014 (foto's) 1
-2014 (foto's) 2
-2014
-2013 (foto's)
-2013
-2012 (foto's)
-2012

-2011 (foto's)
-2011

-2010 (foto's)
-2010
-2009
-foto's 2009
-2008
-(foto's)
-25 jr. stoetbakken
-2006
-2005

-2004 (foto's)

Stoetbakkenloop

-2008
-2006
-2005
-2004 (foto's)

Bestuur plaatselijk belang Noorbarge 2013
Meedoen met stoetbakken
Programma stoetbakkendag 2013
Boerenbruiloft
Volleybal op Koninginnedag
Volleybalclub Noordbarge
Koningsboom Noordbarge
Inloop ten Cate
Fietstocht
Motortoertocht
Dorpenvoetbal te Westenesch
Evenementen sponsors


BESTUUR PLAATSELIJK BELANG NOORDBARGE 2013

BESTUUR PLAATSELIJK BELANG NOORDBARGE 2013
www.noordbarge.info www.stoetbakken.nl

VOORZITTER
Onno te Nuyl
Hogewandweg 2
tenuyl@planet.nl 
tel. 616924

SECRETARIS
Piet Rabouw
Bargerkampenweg 19
p.rabouw@hotmail.nl 
tel. 616626


LEDEN

tel. 352397

Henk Hadders
Huizingbrinkweg 47
h.hadders@hetnet.nl 
tel. 612994

Wea Nijhoff
Huizingsbrinkweg 41
wea_nijhoff@hotmail.com 

Carolien Zwarts
Ermerweg 86 tel. 614815
czwartssies@home.nl 

Roelina Zeilstra
Ermerweg 82
Roelina66@hotmail.com
tel.0630372517

Janneke Luikens
Stroetweg 5
jannekeluikens@gmail.com
 tel.610460
 

terug

Meedoen met stoetbakken

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni

Het tweede weekend in juni staat de traditionele stoetbakkendag weer gepland. Dit jaar voor de 30ste keer.
Het jubileum wordt uitgebreid gevierd, wat een enorm spektakel belooft te worden.

De stoetbakkendag is inmiddels een begrip. Jaarlijks trekt dit gezellige evenement honderden mensen uit Noordbarge en omgeving.
Op de brink in Noordbarge staat een stoetbakkenoven, die één keer per jaar speciaal voor dit evenement wordt warm gestookt om broden te bakken. Uit de verre omgeving komen de mensen broden kopen vanwege hun ambachtelijke smaak.
Er is een speciale markt waar bedrijven/hobbyisten hun regionale producten aanbieden. Deze wordt aangevuld met oude ambachten.
Voor de inwoners van Noordbarge is er een jaarlijkse tweekamp tussen beide kanten van het Oranjekanaal. In deze tweekamp wordt met verve gestreden om de Urk-Darp bokaal.
Rond de brink in ons mooie dorp zal het hele weekend een groot aantal activiteiten plaatsvinden, startend op vrijdagavond. Activiteiten zijn er voor jong en oud. De muzikale omlijsting van het programma zal op vrijdagavond worden verzorgd door het zangkoor Noordbarge met Jan Warringa en op zaterdagmiddag door een band.
De festiviteiten worden op zondag afgesloten met een echte authentieke boerenbruiloft verzorgd door 't Aol Volk.

Toch wel heel bijzonder om in ons dorp zo’n traditie te hebben. Met alle Noordbargers en door alle Noordbargers.

Dit jaar georganiseerd door leden van de StoetbakkenCommissie die hiermee de bestuursleden veel werk uit handen hebben genomen; een voortreffelijk initiatief van veelal jonge Noordbargers.

Gelukkig doen veel Noordbargers al heel lang mee: Chapeau. Het afgelopen jaar hebben we veel nieuwe inwoners mogen begroeten. Voor hen is het mogelijk de eerste keer dat ze mee gaan doen, wij hopen het van harte. Deze dag gaat het om het Stoetbakken en de gezelligheid daar omheen, met kramen en spellen en lekkere happen, zoals de bruine bonen met spek. We laten ook in de omgeving zien wat we organiseren, iedereen is van harte welkom

Het gaat er om dat we samen-leven in Noordbarge en dat vraagt van iedere inwoner, jong of oud, een bijdrage. Bijna iedereen is lid van Plaatselijk Belang Noordbarge. Velen komen naar het Stoetbakken en hebben meegedaan met het neutien schieten en eier zuken op tweede Paasdag.

Het bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge roept alle inwoners op om deel te nemen aan zoveel mogelijk activiteiten om met elkaar Noordbarge leefbaar te houden voor de toekomst.

Onno te Nuyl

KOMT ALLEN UW DEELNAME IS GEWENST
Voorzitter


Onno te Nuyl
Voorzitter

terug

PROGRAMMA STOETBAKKENDAG 2013

Vrijdag 07 juni

19.00 uur : Opening door de voorzitter van het plaatselijk belang Noordbarge

19.05 uur :  Verkoop van het 1e brood uit de oven per opbod

19.10 uur : Start tweekamp Darp-Urk

19.30 uur : 1e optreden van Zangkoor Noordbarge

20.00 uur:  Tweekamp Urk-Darp

20.30 uur:  Optreden Zangkoor Noordbarge

21.00 uur:  Vervolg tweekamp en prijsuitreiking

21.30 uur: Optreden van volkszanger Jan Warringa

23.00 uur: Afsluiting van de Noordbargeravond

Zaterdag 08 juni

07.00 uur; Inwoners Noordbarge worden gewekt door de Herauten

08.00 uur: Ontbijt voor inwoners van Noordbarge op de brink

10.00 uur: Start van de Stoetbakkendag met;

- Verkoop vers gebakken brood   
- Regionale producten markt
- Demonstraties oude ambachten 
- Schaapscheren
- Old timer show inwoners Noordbarge
- Theater voor de kinderen
- Langste sjoelbak van Europa
- Diverse attracties voor jong en oud. (bungee jump, schiettent e.d.)
- Muziek in de gezellige feesttent   Horecaplein met regionale lekkernijen

 14.30 uur: Penalty schieten op de keeper van FC Emmen

 15.00 uur  Noordbarger Penalty Bokaal

 16.00 uur: Einde markt

 16.00 uur: Optreden in de feesttent van Eikens en Warta

 19.00 uur: Einde stoetbakkendag

Zondag 09 juni

 14.00 uur: Aanvang boerenbruiloft verzorgd door 't Aol Volk

 16.00 uur: Afsluiting

terug

Boerenbruiloft

Boerenbruiloft 9 juni 2013 in Noordbarge om 14:00

Al sinds de oprichting van ’t Aol’ Volk in 1948 behoort de oud-Drentse boerenbruiloft (wasschup) anno 1860 tot haar historische activiteiten.
Het geheel wordt vereniging breed uitgevoerd door circa 80 personen, die allen gekleed gaan in originele historische kostuums. Voor het vervoer van de bruiloftsgasten wordt gebruik gemaakt van ouderwetse (uiteraard versierde) linnenwagens.

Het publiek wordt uitvoerig ingelicht over de achtergrond en betekenis van het geheel, dat in een aantal taferelen wordt gebracht. Te noemen valt:
◦ voor aanvang: de kinderen die oude kinderspelletjes doen.
◦ de dagen van ondertrouw: waarin de “wasschupsneuger” rond gaat om de mensen “uit te nodigen” voor de bruiloft. Elke familie knoopte dan een lintje aan een stok, ten teken dat men de uitnodiging accepteerde. Ook kreeg de “neuger” overal een borrel, waar onder in het glas een muntstuk zat. In één keer leegdrinken dus!
◦ de bruidegom vertrekt met zijn familie en de “broedhen” (= bruid op de heenreis) naar het huis van de bruid. Meestal is dit een vriendin van de bruid.
◦ onderweg wordt er heel vaak een touw over de weg gespannen. Als er dan een borrel “oetgeven wuur” mocht men verder.
◦ het opeisen van de bruid
◦ de huwelijksvoltrekking. Hierna strooien bruid en bruidegom centen voor de kinderen “toevallig” passeren de melkers met transportfietsen en de hondenkar.
◦ het eigenlijke “wasschupsfeest”, waar de bruidegom een pijp wordt aangeboden, waar een aantal oude feestliederen wordt gezongen, waar met het bruidspaar wordt gedanst en men zich tegoed doet aan boerenjongens, die worden gepresenteerd uit de traditionele brandewijnskommen en als men een beetje te diep in het glaasje heeft gekeken, ja, dan…… ……

Zie www.aolvolkemmen.nl
 
 

terug

Volleybal op Koninginnedag

Volleybal op Koninginnedag Zuidbarge en Noordbarge

Dit was de eerste keer dat ik heb meegedaan aan het volleybaltoernooi in Zuidbarge. We hebben de 1e wedstrijd gewonnen verder alles verloren. Ik vind verliezen niet erg, het gaat om het plezier en dat het hebben we zeker gehad.
Michelle ter Mors

Ook voor mij was het de 1e keer dat ik mee deed aan het volleybaltoernooi in Zuidbarge. Het resultaat was dan misschien in ons team niet opperbest maar het was wel erg leuk. Tot volgend jaar.
Erik Spier

Dit is het 1e jaar dat ik heb meegedaan met het volleybaltoernooi in Zuidbarge. Het was wel gezellig maar de regeling was zeer strak en er stond een fout in de wedstrijdindeling, waardoor onze coach ook in verwarring werd gebracht. Maar het was leuk om een keer mee te doen en daar gaat het om.
Mike Djukanovic

Ik vond het een gezellige avond! Leuke mensen deden mee en we hebben best goed gespeeld. Vier wedstrijden gewonnen en 2 verloren. Uiteindelijk zijn wij 4e geworden. Het was spannend en goed georganiseerd. Kortom een gezellige avond.
Michelle Homans

Wat ik vond van deze dag?
Ik vond het dorpenvolleybal super geregeld. Naast de velden die perfect voor elkaar waren, was er een verwarmde tent met lekker koud bier. Kortom een zeer geslaagde dag.
Tom Schuler

Het was een super leuke avond met super gezellige mensen. We hebben goed gespeeld en zijn uiteindelijk 4e geworden. Alles was heel goed geregeld.
Celien

Volleybal Zuidbarge , weer een gezellig en sportief treffen. We hadden lange tijd zicht op een podiumplaats maar helaas net niet bereikt. Voor nu feestje bouwen en voor volgend jaar opnieuw een gooi naar het hoogst haalbare.
Willem Braam

Volleybal 2013 is weer geslaagd. Dit jaar was alles weer een stuk beter geregeld dan vorig jaar. Jammer van de 4e plaats, maar volgend jaar komen we zeker terug. Nu eerst deze wedstrijden afsluiten met een overheerlijk pilsje.
Sjoerd Waalkens

We hebben een gezellig volleybaltoernooi gehad. Heb uiteindelijk toch 2 teams kunnen organiseren en spreek mijn dank uit voor de sponsor van ons: Bert Homans/Hogron BV. Zijn vrouw, Liesbeth, heeft opgetreden als scheidsrechter, en tussen de wedstrijden door heeft haar dochter, Michelle, ook als scheidsrechter opgetreden. Hiervoor onze hartelijke dank. Onze dochter, Roelien, heeft samen met haar vriendin Daphne, opgetreden als teller. Ook hiervoor onze dank.
Volgend jaar gaan we inderdaad ons uiterste best doen om de beker terug te winnen.
Helaas kan ik het Noordbarger publiek niet bedanken want die waren geen van allen aanwezig, m.u.v. de moeder van Tom en Anna.
Onze hoffotograaf, Jan de Vin, moest helaas verstek laten gaan, maar dat mocht de onderlinge pret niet drukken. Het was geslaagd, wel koud, en misschien ook wel op het verkeerde tijdstip (18.00 uur).
Bedankt aan allen.
Rika Prummel, coach

 

terug

Volleybalclub Noordbarge

Wij zijn een groep enthousiaste mannen en vrouwen die wekelijks
bij elkaar komen om onder deskundige leiding te volleyballen.
We spelen elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur,
in de zaal bij de AOC Terra aan de Huizingsbrinkweg.
Hebt u belangstelling kom vrijblijvend eens langs op dinsdagavond,
van september tot mei, of bel met Harma Kleine Deters tel. 858724.


Koningsboom Noordbarge


Koningsboom in Noordbarge
Ter herinnering aan de kroning van Willem-Alexander op 30 april 2013 is een Koningsboom geplant op 27 april om 11.00 uur op de hoek van de Ermerweg en de Nieuw Amsterdamsestraat.
Het bestuur heeft met inzet van velen en onder de versterking van oranjebitter de boom geplant en het plantgat weer gevuld.
Wij wensen de Koning met zijn gezin een voorspoedige toekomst en hopen dat wij met de koningsboom daar nog lang getuige van mogen zijn.

Foto’s Jan de Vin
 

terug

Inloop ten Cate

Inloop bij Ten Cate ons unieke Toyisten Hotel
Iedere eerste zaterdag van de maand (na het papierophalen) is er een inloop bij Ten Cate voor alle Noordbargers. Nu weer op zaterdag 1 juni. Neem kennis van het vernieuwde hotel van binnen en van buiten.
Dan is er gelegenheid van 17.00 tot 19.00 uur om met elkaar de laatste nieuwtjes te bespreken.
Opgave is niet nodig, kom gewoon voor deze gezellige ontmoeting.
 

terug

Fietstocht

FIETSTOCHT NOORDBARGE

Op zondag 15 september 2013 organiseren we in Noordbarge weer de bekende fietstocht langs een nieuwe route door onze mooi omgeving.
Start zondag 15 september om 13.00 uur op de brink bij de stoetbakoven.

Komt allen met familie en vrienden en een leuke afsluiting na afloop in de Boerderij.

 

terug

MOTORTOERTOCHT

tweede zaterdag in september


Opgeven bij;
* Johan Kleine-Deters tel : 0591- 613723
* Emile Hoogeveen tel : 0591- 628275
* Jan Betting tel : 0591- 642242

Voor degenen die geen motor hebben en een keer achterop mee willen is er vast wel iets te regelen. Neem daarvoor contact op met een van de organisatoren.


 

Dorpenvoetbal te Westenesch

Dag Noordbargers, voetballiefhebbers en supporters

Ook dit jaar staat weer het dorpen voetbaltoernooi op het programma. De voorbereidingen zijn al in volle gang en het toernooi zal plaatsvinden op zondag 7 juli in Zuidbarge.

Als je mee wilt doen voor het team van Noordbarge kun je je hiervoor opgeven bij
Gert-Jan Nijhoff, Huizingsbrinkweg 41, 06-21946782.

Anderen zijn bij deze uitgenodigd om het team van Noordbarge aan te moedigen tijdens het toernooi in Zuidbarge!
 

Evenementen sponsors


Evenement sponsors:
- De Wielerdieler Emmen
- Cafetaria de Zandsteeg
- Hotel ten Cate en Restaurant Thirteen
- Kootstra Grondwerk & Transport
- Brink Verzekeringen
- Tabbert Beheer
- Notariaat ‘t Suydeveldt
- Heuzeveldt Advocaten
- Tuincentrum Noordbarge
- Proxcys Biotechnologie B.V.
- Homans Infra
- Dealerauto's Emmen
- Le Car autobekleding
- Gerrit van den Bos slijterij
- Standfree Emmen
- Notaris Kral en Schukken
- Chinees-Indisch restaurant DA-XIN
- Administratiekantoor Noordbarge
- Vitalis
- Emile Hoogeveen Transport
- Lefier
- Autobedrijf Misker
- Sanders Schilderswinkel

Ook sponsor worden, neem contact op via de website www.stoetbakken.nl